Protein Bar 65g

Protein Bar 65g

Vegan Protein Blend 500g, Smooth Chocolate

Vegan Protein Blend 500g, Smooth Chocolate

Casein Protein 750g, Ultimate Chocolate

Långsamt upptagbar proteinprodukt utvunnen ur skummjölk.
Regular Price 199 kr Specialpris 159 kr
Slut i lager
-20%
Slow Release Protein Formula från Bodylab är en långsamt upptagbar proteinprodukt utvunnen ur skummjölk.

Fördelar med Bodylab Casein Protein

  • Otroligt god smak
  • Långsamt upptagbart protein
  • Utvunnet ur färsk mjölk
  • Glutenfri
  • Utan tillsatt socker

Proteinet som finns i Bodylab Slow Release Protein Formula, är ett odenaturerat mjölkproteinkoncentrat, som innehåller micellärt kasein (inte att förväxla med acid kasein eller kasseinater) och vassleprotein i samma förhållande som det som finns i skummjölk: 80 % micellärt kasein och 20 % vassleprotein. 

Slow Release Protein Formula från Bodylab Nutrition tillför din kropp protein av, näringsmässigt, mycket hög kvalitet, eftersom den är framställd med hjälp av en avancerad ultrafiltreringsprocess. Denna process förhindrar att proteinet utsätts för pH-förändringar eller andra bearbetningsskador. Bodylab Slow Release Protein Formula har ett högt innehåll av bioaktiva mjölkpeptider så som glykomakropeptider och kasomorfiner. Produkten har ett biologiskt värde på 78 och besitter näringsmässiga fördelar som inte finns i andra proteinkällor.

En av egenskaperna hos micellärt kasein, produktens primära proteinkälla, är att det bildas ”klumpar” i magen, vilket hämmar upptagningen. Det gör att man till blodomloppet tillför en jämn ström av aminosyror under längre tid. Undersökningar visar, att när du intar micellärt kasein, uppnår du en maximal proteinsyntes och aminosyrekoncentrationen i blodet efter 3-4 timmar. Den totala frigivningen av aminosyror i blodet, kan emellertid vara upp till 7 timmar efter intag av micellärt kasein. Jämför man med vassleprotein, så uppnås den maximala proteinsyntesen samt blodkoncentrationen av aminosyror efter cirka 40 minuter. Den totala frigörelsen upphör efter en timmes tid.


Micellärt kasein - ett idealiskt val innan sängdags

Även om vassleprotein idag betraktas som den mest anaboliska proteinkällan och ökar proteinsyntesen till en mycket hög nivå, högre än micellärt kasein, håller forskarna på nu att erkänna att micellärt kasein kan spela en viktig roll i många bodybuilders/atleters dieter. 

Den långsamma tillströmningen av aminosyror i blodet gör att kasein är ett idealiskt protein att inta innan sängdags. Orsaken är att din kropp har behov av näringsämnen i de 6-8 timmar då du sover och inte intar föda. Ett långsamt upptagbar protein är idealisk för att förhindra att din muskelmassa bryts ner, medan du sover. Intar du vassleprotein innan sängdags, kommer det inte att göra någon stor nytta eftersom vassleprotein upptas och används inom en timme.

Vassleprotein betraktas fortfarande som den mest optimala proteinkällan och rekommenderas som det primära proteinkomplement under dagen samt efter träning. Micellär kasein kan emellertid också användas under dagtimmarna om du är tvungen att undvara mat under flera timmar. 

Användningsområden:

Inta Bodylabs Slow Release Protein Formula innan sängdags eller på andra tidpunkter, där du vill ha en långsam upptagning av proteiner. För att påskynda en optimal nitrogenbalans, inta cirka 2 gram protein per kilo kroppsvikt per dag under en kombination av proteinrik kost och tillskott. För bästa resultat rekommenderas att man sprider det dagliga proteinintaget över 6-7 små måltider under hela dagen.

Mer information
Varumärken Bodylab
Product tab info

NÄRINGSINNEHÅLL:
Ultimate Chocolate
Per 100 gram
Energi 1470 kJ 350 kcal
Fett 3,5 g
- Varav mättat fett <0,5 g
Kolhydrater 8 g
- Varav sockerarter: 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 71 g
Salt 0,21 g
Ingredienser
Mjölkproteinkoncentrat (80% micellar kasein, 20% vassleprotein), fettsnålt kakaopulver (10%), aromämne, sötningsmedel: sukralos & acesulfamkalium-K, Emulgeringsmedel: sojalecitin
Skriv din egen recension
Du recenserar: Casein Protein 750g, Ultimate Chocolate
Your Rating