Super Booster V1.0 Greens 200g

Super Booster V1.0 Greens 200g

Pumpafrön 750g - EU Organic

Pumpafrön 750g - EU Organic

Chia Seeds 750g - EU Organic

Upplev kraften i chiafrön som världens bästa långdistanslöpare använder! Chiafrön innehåller mer än 20% omega 3 och 33% kostfiber! Ekologiskt certifierade!
169 kr
Slut i lager

Chiafrön kommer ifrån Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Chiafrön är en av våra rikaste vegetabiliska källor till Omega 3! Idrottsmän världen över använder sig av chia dagligen!

Chia (Salvia hispanica) är en blommande växt från mintfamiljen och kommer ursprungligen från Mexico. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen "Tarahumara" som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda. Chia har kultiverats sedan urminnes tider och det är troligt att Aztekerna använde det som en del i deras diet. Benämningen "Chia" kommer från ett ord som ursprungligen betyder "oljig", lägger man chiafrön i blöt bildas det nämligen väldigt fort en geléartad klar hinna kring de små fröna. Plantan anses vara lättkultiverad och växer upp till en meter. Våra chiafrön kommer från växtens ursprungsland Mexico.

Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-lineolic-acid), fiber och protein. Traditionellt har chiafrön konsumerats som de är, i form av en dryck som kallas "chia fresca" eller som komplement till bröd och bakverk. Fröna kan malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. Fröna innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen så som fosfor, kalcium och kalium. Växten har så gott som ingen historia i Europa och introducerades i EU 2009 som "Novel Food" vilket innebär att den är rekommenderad att användas i bakning av bröd upp till 5% av den totala mängden. 


Mer information
Varumärken SuperFruit
Product tab info

Ingredienser: Ekologiska Chia frön

Ursprung: Mexico och Sydamerika
Förvaring: Förvaras mörkt och svalt, undvik direkt solljus

Nettovikt: 300g


Näringsdeklaration per 100g

Energi1894 kJ /451 kcal
Fett31g
  varav mättat fett4g
Kolhydrater5g
  varav sockerarter1g
Fiber34g
Protein21g
Salt0g
Vitamin E29,1 mg (243% DRI)
Omega 3 fettsyror20g
Form Pulver
Skriv din egen recension
Du recenserar: Chia Seeds 750g - EU Organic
Your Rating