Hej på er!

Jaa då kan jag äntligen säga, nu är veckan här..! TÄVLINGSVECKAN! :-)

Speciell vecka på många vis, både känslomässigt, planeringsmässigt och dietmässigt. Jag är supertaggad(!) för debuten och uppvärmningen nu på lördag. (Slutmålet är ju Sweden Grand Prix i Malmö som är om 3 veckor, så rätt tillbaka på diet söndag morgon)

Men jag tänkte jag skulle gå igenom lite hur den här veckan har varit hittills och hur planeringen ser ut nu fram tills lördag :-)

Stegvis söndag - torsdag har jag druckit mera vatten, fredag kommer jag dricka mindre igen.

Denna process görs för att tömma kroppen på vatten (vatten in driver vatten ut) och för att sen ladda på med kolhydrater för ett torrare look.

Jag väljer att inte skriva hur mycket eller lite vatten för jag anser detta ska göras med kunskap från en coach. Hört och sett om så många galna historier kring det här med vattnet, jag gör inget extremt alls, men det är anpassat för just mej så därför utelämnar jag den biten :-)

I söndags drog själva peakweek igång och då försvann all lightläsk, saft, sötningsmedel energidryck och pwo. Alltså allt med sötningsmedel, kolsyra och koffein.

Söndagen åkte jag även ner till Malmö för att träffa min coach, så jag hade en kanonstart på min upploppsvecka då vi kunde formchecka, öva posering och lägga upp planeringen med mat och vatten på plats :-)

Och jag kunde släppa lite nojjor och bli lugnad av henne ;-)

Måndag åkte jag hem igen, och trots Tågförseningar hann jag med det inplanerade saltbadet jag skulle göra på kvällen. Ny erfarenhet för mig, dock inte särskilt mysig alls. Hett (!) vatten i ett badkar, i med salt och sen ner i detta minimum 10 minuter. Jag tror jag höll ut 12 min, men redan efter 4 min frågade jag första gången hur lång tid det var kvar, haha! Detta badet gjordes för att dra ut slagg och vätska ur musklernas bindväv och under  huden för att få en tightare look.

Måndag innehöll oxå morgonpromenad och ett axelpass med avslutande med 30 min cykelintervaller.

Körde mitt vanliga pass, men slutade innan failure på alla övningar och körde inte så hårt att jag riskerade träningsvärk, som kan binda vätska i musklerna.

Tisdag, cardio som vanligt på morgonen.

Jag pysslade lite med maten för resten av veckan och gjorde klart allt protein fram tillochmed söndag. Ett ryggpass blev det oxå, tänkte exakt samma med träningen som under måndagen, tungt men inte helt till failure. 30 min cykelintervaller avslutade även detta pass.

Helt sjukt vilken energi jag hade på denna träningen, jag gick bara runt och log. Sååå kul!

Onsdag och SISTA morgoncardion för veckan. Sista minutrarna på löpbandet kändes mäktiga. Tänk hur många mornar man varit uppe tidigt för cardio... Och plötsligt var jag i mål? :-) den känslan!

Även sista gympasset gjordes igår, lätt överkroppspass bara för att pumpa igenom.

Avslutade med 20 minuters cykel.

Det var en känslomässig och rörd tjej som gick hem ifrån gymmet igår... Allra sista passen gjorda, det går inte att beskriva den känslan riktigt tror jag. Kom faktiskt en liten glädjetår, inte missat ett enda pass på hela dieten, STOLT!

När jag slutat vara sentimental åkte jag för att fixa mina tävlingsnaglar som såklart kommer matcha min bikini ;-) Så sjukt nöjd, tack till min bästa Elaine!

Idag är det torsdag och jag ska vila HELA DAGEN. Ingen cardio, ingen gym.

Däremot ska jag äntligen få börja ladda och äta mer kolhydrater, hurra! Längtar efter all Potatis!

Mer på agendan är helkroppsrakning. Låter ju säkert jättemärkligt men allt hår och alla fjun (typ på rygg, armar och axlar) måste bort för att scenfärgen ska fästa bra.

Annars blir det chill idag, tanken var att jag skulle ta det så lugnt som möjligt hela veckan men så har det inte riktigt blivit, ni vet hur det blir ;-)

Ska packa lite oxå, annars ska jag spendera dagen på soffan och se på film och ja, käka potatis. DRÖMDAG!

Fredag

Runt 10 imorrn går mitt tåg till Stockholm.

Jag kommer möta upp coach för att kolla formen och se lite hur och vad jag ska äta sista timmarna. Sen är det inregistrering på kvällen, och jag har även tid för spraytan. (alltså tävlingsfärgen)

Tippar på att det blir en tidig kväll för...

LÖRDAG KL 09 SMÄLLER DET!

Min klass är först upp på scen och innan dess ska jag hunnit fixa här och smink och ladda mentalt :-)

Jag är EXTREMT taggad och tycker detta ska bli så kul, längtar! :-)

Och redan NU känner jag mig som en vinnare. Jag har följt min plan, gjort som min coach sagt och jag har haft ett helt FANTASTISKT stöd från alla runt omkring vilket gjort att jag känt mej som en vinnare varje dag i många veckor nu. Allt pepp och alla hejjarop jag överrösts med, ni har gjort den här resan så mycket lättare <3

Som sagt, längtar tills lördag!

Men även till måndag, då är det dags att kavla upp armarna igen för sista diet veckorna mot Malmö :-)

Jag kommer uppdatera min Instagram flitigt under helgen, så följ mig gärna där!

Stor kram!

Alex