ALLMÄNNA VILLKORAllmänna villkor för e-handel

Allmänt

Dessa villkor gäller när du som konsument gör en beställning via www.sportkost.se och därtill hörande sidor. Avtalet ingås mellan dig och Orvelin Sportkost AB, organisations nr: 556937-6451. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Sportkost.se framgår på webbplatsen. Villkoren är enbart tillämpliga för kund som är konsument och gör beställning via webbplatsen.

För att få handla behöver du vara minst 18 år fyllda, vara myndig och ha rätt att ingå avtal.

Priser

Priserna på Sportkost.se uppdateras kontinuerligt och anges inklusive moms (kosttillskott - 12%, kläder & tillbehör 25%). Priserna är angivna i lokal valuta och frakt tillkommer enligt nedan.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, eventuellt oriktigt angivna tekniska specifikationer och så vidare samt för slutförsäljning. Sportkost förbehåller sig rätten till ändring av information, inklusive priser, specifikationer och produkterbjudanden utan föregående meddelande, i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning.

Betalning

Klarna Checkout

Betalningen sker via kreditkort, faktura eller delbetalning. Sportkost.se har avtal med Klarna Checkout och alla köp går via Klarna.

Klarna Checkout gör att du som kund inte behöver starta ett medlemskonto hos Sportkost.se utan behöver bara fylla i e-postadress och postnummer och slutför sedan köpet. Du kan fortfarande betala med alla de populäraste betalsätten.

Klarna Faktura

När du handlar på faktura med Klarna får du alltid hem dina varor innan du betalar. Du betalar aldrig för något som är fel eller inte dyker upp. Det är enkelt, riskfritt och praktiskt. Du betalar sedan hela beloppet direkt. Läs mer på: www.klarna.com

Klarna delbetalning

Med Klarna kan du delbetala i 3 – 36 månader. Du kan också välja att betala i din egen takt och själv bestämma vilken summa du betalar varje månad. Du som delbetalar får dessutom alla dina köp på en smart månadsfaktura. Det ger dig bra överblick och du betalar bara en aviavgift. Du kan också när som helst byta till konto, genom att helt enkelt betala in ett lägre eller högre belopp än det som står på din faktura. www.klarna.com

Har du problem med din betalning, faktura eller dylikt kan du kontakta Klarnas kundtjänst:

  • Telefonnummer: +46 (0)8 – 120 120 10

Har du inte fått någon faktura eller tappat bort den?

Personuppgifter

Fakturering sker i samarbete med Klarna Checkout som ansvarar för kundens personuppgifter. Klarna Checkout behöver endast ta del av kundens personnummer om kunden önskar att handla mot faktura. Klarna behöver samla in personnummer för att kunna göra en kreditprövning hos Creditsafe. Kundernas uppgifter används aldrig för eget ändamål och som kund har du alltid rätt att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig. På din begäran kan Sportkost.se rätta till uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande samt få dina uppgifter raderade.

Fraktkostnad

Fraktfritt på alla beställningar som överstiger 499 kr.

På beställningar under 499 kr tillkommer en fraktkostnad på 39 kr oavsett vilken storlek och tyngd ditt paket har. Fraktpriset är inklusive moms, inga ytterligare kostnader tillkommer.

Leveranstid

Ungefärlig leveranstid anges i webbutiken. Beräknad leveranstid från din beställning tills dess att du har varan är normalt 1-3 vardagar. Vid hög orderingång kan dock leveranstiden vara något längre. Har du inte mottagit din order efter 7 arbetsdagar ber vi dig kontakta oss här eller via info@sportkost.se
Efter genomförd beställning skickas en orderbekräftelse till angiven e-postadress.
Skulle leveransen vara försenad, kontaktar vi dig och upplyser om ny leveranstidpunkt. Du har rätt till att häva köpet utan kostnad om leveranstiden varit av väsentlig betydelse.

Restnotering

Om en vara är tillfälligt slut restnoteras hela ordern till dess att full leverans kan ske. Vi kontaktar dig och informerar dig om detta. Delleverans kan göras men då efter kontakt med vår kundtjänst.

Kampanj och rea-varor

Erbjudanden och kampanjvaror gäller så långt lagret räcker. Samma villkor gäller vid köp av reavaror.

Avbeställning och ändring av order

Du kan helt kostnadsfritt ändra eller avboka din beställning fram tills dess att packning av din order påbörjats. För avbeställning eller ändring ber vi dig att kontakta kundtjänst.

Outlöst Försändelse

Liggetid på serviceställe förändras fr.o.m 2021-01-01 från 14 dagar till 7 dagar inom Sverige. För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Sportkost debiteras en avgift om f.n. 149 kr inklusive moms för att täcka Sportkosts omkostnader (såsom transport- och administrationskostnader).

Garanti

Garantier på varan lämnas av respektive tillverkare, Sportkost lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade.

Ångerrätt

Vid nyttjande av ångerrätt ska du som konsument kontakta Sportkost inom 30 dagar från det att du har mottagit beställningen. Vi kommer därefter att skicka en retursedel kostnadsfritt till dig per e-post. Därefter har du 14 dagar på dig som kund att returnera varan till oss. Ångerrätten gäller dock inte då försegling/plombering brutits. Om produkten ej är komplett vid retur förbehåller sig Sportkost rätten att göra ett prisavdrag. Notera att om varan minskat i värde till följd av att du hanterat den i större utsträckning än vad som varit nödvändigt, till exempel för att undersöka varan, kan du bli ersättningsskyldig för sådan värdeminskning med upp till 100% av varans värde. Produkten måste returneras i produktens orginalförpackning. Underkläder samt intimprodukter bytes ej av hygieniska själ. Transportskador som uppkommer på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Varor som returneras mot postförskott kommer ej att lösas ut. Sportkost tar inget ansvar för transporten av den returnerade försändelsen. 
Vill du göra en retur kontaktar du Sportkosts kundtjänst här eller via info@sportkost.se, varpå vi mailar dig en retursedel som du kan använda för att återsända varan.
Du kan även fylla i Konsumentverkets ångerblankett.
Vill du själv skicka en retur, skickar du till adressen: Rapsgatan 4, 452 33 Strömstad. Observera att du själv får stå för eventuell fraktkostnad.

Återbetalning

Sportkost återbetalar inom 14 dagar från att vi mottagit meddelande om önskad retur. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit i retur eller till dess konsumenten har lämnat bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat uttryckligen avtalats.

Reklamation

Sportkost garanterar att varje försändelse undersöks innan den levereras ut till dig som kund. Skulle varan trots detta ändå vara trasig eller felaktig när den anländer har du som konsument rätt att reklamera ett fel till oss oavsett om det är dolt eller synligt. Fel på artikeln, felleverans eller transportskada skall artikeln reklameras inom "skälig tid" från det att felet upptäcktes till vår kundtjänst.

Vill du göra en retur kontaktar du Sportkosts kundtjänst här eller via info@sportkost.se och anger skäl, varpå vi skickar dig en retursedel som du kan använda för att återsända varan.

Varorna/produkterna skall återsändas i originalförpackningar samt väl förpackade i av posten godkänt ytteremballage (exempelvis wellpapp). Eventuella transportskador på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund. Sportkost kontrollerar/testar insända varor enligt din felbeskrivning, därför är det viktigt att felbeskrivningen är så utförlig som möjligt. 

Konsumenten har rätt att reklamera en vara i tre år. felet ska anmälas snarast eller så snart felet borde ha upptäckts. Att anmäla fel i varan inom två (2) månader anses inom skälig tid.
Vi ersätter dig hela beloppet du betalat, inklusive returfrakt, vid godkänd reklamation. Skulle varan efter kontroll visa sig vara felfri debiteras du som kund fraktkostnaden. Sportkost återbetalar hela beloppet inklusive frakt inom 14 dagar från det att du som kund skickat meddelande om retur och att vi mottagit din retur och godkänt den. Om inte annat är överenskommet kommer kreditering på grund av fel eller reklamation göras på samma betalsätt som uppgavs när du lade din order.

Registrerade Varumärken

Alla namn, beteckningar med mera som förekommer på Sportkosts hemsida är i förekommande fall registrerade varumärken.

Övrigt

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, eventuellt oriktigt angivna tekniska specifikationer och så vidare samt för slutförsäljning. Sportkost förbehåller sig rätten till ändring av information, inklusive priser, specifikationer och produkterbjudanden utan föregående meddelande.

Sedvanlig kreditprövning görs och Sportkost förbehåller sig rätten att neka ordrar. Alla former av bedrägeriförsök polisanmäls.

Personuppgifter - Lagen GDPR

Dina personuppgifter är skyddade enligt GDPR, Sportkost värnar om din personliga integritet. Sportkost Orvelin AB är personuppgiftsansvarig för hanteringen av de uppgifter du lämnar på Sportkost.se. Vi behandlar dina uppgifter för att administrera ditt kundförhållande, såsom att hantera betalning och leverans och övriga frågor relaterat till detta och vad som i övrigt framgår av dessa villkor.

Du har rätt att få information om hur dina personuppgifter behandlas och att få personuppgifter som behandlas på felaktigt sätt, rättade, blockerade eller utplånade. Det är du som kund som är ansvarig för att endast du har tillgång till ditt konto. Om du på något sätt misstänker att någon annan har fått tillgång till dina inloggningsuppgifter ska du omgående anmäla detta till kundtjänst. Om en anmälan till kundtjänst inte görs ansvarar du för alla köp som gjorts. Vid frågor om hantering av personuppgifter kontakta kundtjänst på mail.

Genom att acceptera våra köpvillkor förbinder du dig att följa dessa och bekräftar även att du har tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av dessa. Om du bryter mot köpvillkoren riskerar du att stängas av som kund. Vill du läsa mer om vår hantering av personuppgifter, hittar ni information inne på vår integritetspolicy.  

Cookies

På Sportkost.se används cookies för att anpassa webbplatsen och göra den mer användarvänlig för dig som besökare. En cookie är en textfil som sparas på din dator för att göra sidan mer användarvänlig och för att anpassa sidan för varje enskild besökare. När du använder vår sida godkänner du även användningen av cookies.

Information och produkter och tjänster

Som kund får du utskick med information om våra produkter och tjänster. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev, sms, kampanjer och erbjudanden genom att kontakta kundservice eller använda den avanmälningslänk som finns i utskicken.

Tvister

Sportkost följer Allmänna Reklamationsnänmdens rekommendationer.
Uppkommer en eventuell tvist i samband med köp eller tolkning eller tillämpning av dessa villkor, som inte kan lösas mellan parterna, hänvisas du till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se i Sverige eller european Commision Online Dispute resolution (EU ODR) https://ec.europa.eu/odr
Allmänna Reklamationsnämnden
box 174
101 23 Stockholm 

Avtalstid och ändring av villkor

Sportkost köpvillkor gäller tillsvidare. Sportkost har rätt att ändra i köpvillkoren och kommer då att publiceras på sportkost.se.

Tjänster som erbjuds av Sportkost.se tillhandahålls av:

Orvelin Sportkost AB
Rapsgatan 4
452 33 Strömstad
e-post: info@sportkost.se
Org. nr. 556937-6451