EAAnabol Xplode 520g

EAAnabol Xplode 520g

Glutamine Mega Caps 300 kaps

Glutamine Mega Caps 300 kaps

Glutamine Mega Caps 120 kaps

Glutamin i kapselform för ett optimerat immunförsvar och förbättrad återhämtning!
199 kr
Slut i lager

Glutamine Mega Caps

Glutamin är aminosyran som gör susen för ditt immunförsvar! Här i en enkeldoserad kapselform från Olimp Sport Nutrition! Glutamin är en aminosyra som hjälper till att upprätthålla proteinsyntesen, och eftersom immunförsvaret till stor del utgörs att proteiner så gynnas det av tillskottet L-glutamin. Om man har brist på Glutamin kan kroppen gå in ett tillstånd där kroppens muskelprotein bryts ned. I denna process försämras kroppens immunförsvar och man löper större risk att dra på sig virus och infektioner, speciellt om man tränar ofta och mycket. Forskning har faktiskt visat att atleter och sportstjärnor som upplever att de ofta blir sjuka under träningssäsongen lider av just glutaminbrist.

Fördel med Glutamine Mega Caps

  • Förstärker immunförsvaret
  • Slipp virus och infektioner
  • Uppnå en kroppslig balans i vardagen
  • Påskyndar återhämtning vid träning och stress
  • Byggsten i upptaget av protein

Slipp virus och infektioner under träning

Förutom att påverka kroppens allmäntillstånd har glutamin vissa funktioner som mer påtagligt stärker immunförsvaret. Vissa typer av celler som bygger upp kroppens försvar mot virus och infektioner behöver glutamin för att fungera optimalt. Dessutom är tarmslemhinnan beroende av glutamin som bränsle. Låga glutaminnivåer påverkar alltså det känsliga mag- och tarmsystemet negativt, och ett försämrat näringsupptag kan leda till att man inte får i sig tillräckligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter – ämnen som kroppen behöver för att bygga ett starkt försvar.

När immunförsvaret blir lidande

Glutamin spelar en viktig roll för immunförsvaret och sjunker nivåerna, som vid hård träning, kan immunförsvaret bli lidande. Forskning har visat att glutamin är en viktig beståndsdel i ett starkt immunförsvar och sjukvården i vissa länder tillsätter det i näringslösningar till patienter med frekventa infektioner. Detta har visat sig påskynda läkning av skador och kan till och med spara en del av deras muskelmassa som annars bryts ner när man är sjuk, äter för lite och/eller är inaktiv.

Återhämtning

Glutamin har uppbyggande funktioner som kan bidrar till en förbättrad återhämtningsförmåga vid träning och stress. Med tillräckliga glutaminnivåer i kroppen uppnås en balans i många olika kroppsliga processer.

Byggstenar i proteinet

Glutamin är en av de aminosyrorna som är byggstenar i proteiner, proteinerna har en mängd nödvändiga och viktiga funktioner, som till exempel att reglera transporten av syre i kroppen.

Mer information
Varumärken Olimp Sport Nutrition
Product tab info

Glutamine Mega Caps

Kosttillskott, 120  kapslar
Portionsstorlek:1 kapsel
Portioner per behållare: 120 st
Rekommenderad användning: 1 portion (1 kapsel) 3 ggr/dag – före frukost, efter träningen och före läggdags. 


Näringsvärde per 3 kapslar
L-Glutamin: 4200 mg

Ingredienser: L-glutamin, fyllnadsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), klumpförebyggande medel (magnesiumstearat), kapselhölje (gelatin).


Viktigt: Detta är ett kosttillskott och rekommenderas ej för barn och gravida kvinnor, produkten bör inte heller användas under amning. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till varierad och balanserad kost, överskrid inte heller rekommenderad daglig dos. Produkten skall alltid hållas oåtkomlig för barn. Tar du mediciner eller planerar att bli gravid rekommenderar dig att rådfråga en läkare innan du använder denna produkt.

Form Kapslar
Skriv din egen recension
Du recenserar: Glutamine Mega Caps 120 kaps
Your Rating